Gerookt eerlijk koken Chorizo Recept
Deze gerookte eerlijke kookchorizo is voor Mexicaanse chorizo in plaats van Spaans. In beide gevallen zijn er veel opties, maar ik weet niets over het maken van Spaans chorizo. Aan de Mexicaanse kant zijn er echter een paar die ik heb gebruikt. Dit is degene die ik meestal als uitgangspunt gebruik. Als je klaar bent, kun je het een paar uur laten zitten, zodat de smaken zullen versmelten. Ik vind echter dat het ook heerlijk is, net na het maken. Zal een paar dagen in de koelkast bewaren en het bevriest mooi.
Ingredients
1,10 pond of 500 gram gemalen varkensvlees
1 eetl komijnzaad
1 theelepel korianderzaad
5 Hele kruidnagels
2 Laurierblaadjes
¼ theelepel gemalen kaneel
½ theelepel oregano
½ theelepel tijm
1 eetlepel gegranuleerde knoflook
1 theelepel zeezout
5 hele peperkorrels (of ½ theelepel gemalen zwarte peper)
Rooster (optioneel) de items met ster afzonderlijk, maal en meng alles.
Dan toevoegen:
2 eetlepels ancho chilipoeder OF vervang door een combinatie van
2 eetlepels paprika gemengd met ½ theelepel cayennepeper OF
2 eetlepels paprika gemengd met 1 theelepel rode chilipoeder
3 eetl. appelciderazijn (kan vervangen worden door rode wijnazijn)
Preparation
Rooster de chilipepers in een droge koekenpan op de hoogste stand ongeveer 10 seconden aan elke kant, of tot ze beginnen te puffen.
Vul de koekenpan met voldoende water om de chilipepers te bedekken. Laat het vuur aanstaan totdat het water begint te koken.
Zet vervolgens het vuur uit en laat de chilipepers ongeveer 30 minuten zacht worden.
Nadat de chilipepers vochtig zijn, giet je het water af en doe je de chilipepers en azijn in een blender. Voeg ook de in blokjes gesneden ui en de gehakte knoflook toe. Pureer tot een gladde, felrode pasta ontstaat (je kunt een scheutje water of azijn toevoegen als het te droog is om te mengen). Het zal op ketchup lijken.
Voeg de chilipuree toe aan het gemalen varkensvlees, samen met de rest van de kruiden. Goed mengen.
Om de smaken te testen, knijpt u een klein stukje af en bakt u dit ongeveer een minuut in een koekenpan. Proef het en voeg indien nodig meer kruiden toe.
Laat het een paar uur staan, zodat de smaken zich kunnen vermengen.