Smoked Chipotle BBQ Riblets Recipe
This recipe is for Smoked Chipotle BBQ Riblets. We call riblets the portion you cut off the pork square ribs. Typically, people trim the spare ribs to cut into side ribs or St.Louis cut. Consequently, the riblets become a separate portion. Cut them into individual portions for easier smoking. Then smoke and wrap them in foil with a little beer. Essentially, beer steams the riblets, creating a super tender meat!
Ingredients
2 pond varkensribbetjes
2 eetl paprikapoeder
4 eetlepels bruine suiker
1 eetlepel zout
1 eetlepel chipotlepoeder
2 theelepel gemalen zwarte peper
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
½ kopje bier
1½ kopje barbecuesaus
Bradley Smaakbisquetten – Premium Bier of Whiskey Oak
Preparation
Snijd de ribben in afzonderlijke ribgedeelten (ongeveer 2,5 cm dik).
Zet de roker op 250°F met Premium bierbisquetten of Whiskey Oak Bisquetten.
Maak de rub door de paprika, bruine suiker, zout, chipotlepoeder, zwarte peper, komijn en koriander met elkaar te mengen. Wrijf het kruidenmengsel over de ribben. Plaats de ribben in de roker en rook gedurende 2 uur.
Haal de riblets uit de roker en leg ze op aluminiumfolie. Til de randen van de fout op en giet het bier over de ribben. Sluit en vouw de folie op, zorg ervoor dat het bier niet uitstroomt. Plaats de omwikkelde ribben terug in de roker en laat nog een uur koken.
Haal de riblets uit de smoker en haal ze uit de aluminiumfolie.
Gooi de ribben in de barbecuesaus en serveer.
Recept van: Steve Cylka
Bier
Hout
Bierbisquetten voor gerookt voedsel met hop. Perfect voor rundvlees, kip, ribben of worst.
Shop Now