Smoked Back Bacon and Brine Recipe

Gerookt Back Bacon en pekelrecept



Om dit gerookte bacon- en pekelrecept te bereiden, kunt u een hele lendenen gebruiken. Wat een hele lendenen ook weegt. Bij het gebruik van een pekel moet het 50% zoveel wegen als het vlees wordt genezen.

Een liter water weegt 8 pond, dus de pekel zal tot 16 pond vlees genezen.

Ingredients

1 gallon gedestilleerd water

2½ Theekuur #1

1 kopje Morton grof koosjer zout

4 Laurierblaadjes geplet

1 kopje donkerbruine suiker

1 Tabblad gegranuleerde knoflook

1 Afgerond lipje hele piment

1 Afgerond lipje hele jeneverbessen

1 Afgerond lipje hele zwarte peperkorrels

3 Tab cajunkruiden

¼ Kopje pure honing

¼ Beker Jack Daniels

Preparation

Doe alle kruiden, behalve de pekel en de honing, in een sauspan van 3 liter en voeg 2 liter van het bovenstaande water toe.

Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 20 min. koken. Hierdoor komen de smaken echt naar voren.

Laat afkoelen, giet dan je pekelemmer erin en voeg de rest van het water toe.

Roer goed en plaats in de koelkast tot de pekel 40 isºF.

Voeg de kuur en honing toe.

Doe nu je rugbanden in en houd ze vast met een bord.

Laat het 1 week uitharden.

Goed afspoelen, op een rooster boven een omrande pan plaatsen en een nacht onafgedekt in de koelkast laten staan.

Wanneer u klaar bent om te roken, laat u het vlees op kamertemperatuur komen en verwarmt u de roker tot 225°CºF.

Rook gedurende 3 uur en verwijder het zodra de IT 145 bereiktºF.

Laat afkoelen op kamertemperatuur, wikkel het in plastic en plaats het 48 uur in de koelkast om de smaken te laten intrekken.

Snijd en geniet.