Maple Smoked Canadian Bacon Recipe

Maple gerookt Canadees spek Recept



Dit is een van mijn favoriete recepten als het gaat om het op smaak brengen van spek. Ik weet zeker dat je dit zou kunnen gebruiken als je buik of butts gebruikt.

Ingredients

Eén hele varkenspunt, ze wegen ongeveer 9+lbs.

Ongeveer *3,2 oz kuur met esdoornsmaak. Ik koop de mijne bij Butcher-Packer. Deze hoeveelheid kuur is voldoende voor 10 kg vlees.

Ahornsiroop, #2 Donker. Koop de goede dingen, ik heb ze goedkoop gebruikt en het maakt een verschil.

Diepvrieszakken van gallonformaat met ritssluiting. Gebruik de goede…je zult blij zijn dat je dat gedaan hebt.

Plastic bakje om de drie stukken mee in de koelkast te leggen.

Preparation

Aanwijzingen voor uitharding:

Neem eerst de tijd hier, u wordt beloond.

Snijd uw lendenen in drie gelijke stukken met behulp van een liniaal. Snijd het vet eraf, spoel het goed af en droog het vervolgens af met een schone, oude handdoek.

Verdeel uw droge kuur in drie gelijke hoeveelheden en wrijf vervolgens elke hoeveelheid grondig in een stuk vlees, waarbij u de kuur goed inwerkt.

Plaats elk stuk vlees in zijn eigen ritssluitingszak, duw de lucht eruit voordat je het afsluit, en plaats het vervolgens in een koelkast van ongeveer 40 graden in een plastic bakje. (voor het geval je een lek hebt)

Drie dagen later, ongeveer  kopje ahornsiroop in elke zak en bericht erin.

Ik laat mijn spek 21 dagen uitharden, precies mijn voorkeur. Maar gedurende deze tijd, om de paar dagen, of als het jou uitkomt, haal je de zakken eruit en stuur je ze opnieuw een bericht, waarbij je de vloeistof in het vlees verwerkt. Afhankelijk of uw lendenen zijn ingespoten met vreemd sap, zal de hoeveelheid vloeistof variëren. Ik laat de vloeistof altijd met rust en laat deze niet weglopen.

Voorbereiding op roken:

Nadat het vlees is uitgehard, spoelt u het vlees goed af en laat u het twee uur weken. Spoel het vlees GOED af. Als je denkt dat je klaar bent, doe het dan nog een keer. Tenzij je echt zout vlees wilt, sla dit dan over en je zult waarschijnlijk geen spek meer willen maken. Laat het vlees een uur op kamertemperatuur staan.

Nadat het vlees is afgespoeld en u zich klaarmaakt om het een uur te laten staan, haalt u de ahornsiroop er weer uit en giet u voldoende over het vlees, zodat u de lendenen goed kunt masseren met de siroop en kunt laten zitten. Ik masseer het een paar keer gedurende dat uur.

Aanwijzingen voor roken:

Doe het vlees in de roker, breng het vuur naar 150°F en laat 45 minuten ZONDER ROOK koken.

Verhoog na 45 minuten de temperatuur van de roker naar 200°F en laat de rook rollen. Rook tot een interne temperatuur van minimaal 150°F. Ik doe de mijne tot 152 ° F. Afhankelijk hiervan duurt dit meestal 2-4 uur.

Zet op dat punt het vuur uit en laat het 1 uur in de roker staan.
Na dit proces wikkel ik het goed in plasticfolie en leg het in de koelkast. Het zal nog lekkerder smaken als het een tijdje in de koelkast heeft gestaan.

Van MallardWacker