Canadian Bacon on a cutting board

Smoked Canadian Back Bacon Recipe



Ever wondered how to make Canadian back bacon? This recipe uses a homemade cure. For a simpler method try Maple Smoked Back Bacon, made with the Bradley Smoker Maple Cure.

Ingredients

1½ Een pond varkenshaas

Voor pekel:

½ gallonwater

3,2 Oz koosjer zout

20 G Praagpoeder (Kuur #2)

¼ kopje ahornsiroop

¼ kopje bruine suiker

4 teentjes knoflook - gehakt

3 Laurierblaadjes

½ eetl gedroogde tijm

½ eetl zwarte peper

Sap en schil van 1 citroen

Bradley Smaakbisquetten - esdoorn

Preparation

Combineer de ingrediënten voor de pekel in een pan en verwarm om de suikers en zouten op te lossen.

Koel pekel.

Dompel de ossenhaas gedurende 3 dagen onder in pekel en pekel, en draai regelmatig om een gelijkmatige pekeling te garanderen.

Spoel de varkenshaas af en laat hem drogen tot een vliesje.

Verwarm de roker voor op 200 ° F.

Rook met esdoornbisquetten, totdat een interne temperatuur van 150°F is bereikt.

Door Lena Clayton.

Esdoorn
 Hout

Esdoornbisquetten voor Bradley-rokers

Met een licht rokerige, zoete en subtiele smaak zijn Maple Bisquettes perfect voor het roken van kalkoenen en voor het verbeteren van de smaak van gevogelte en wildvogels.

Shop Now