Gerookt Varkensbuik Recept
Dit kan als een voorgerecht worden gebruikt, maar voor mij is het te rijk. Het is uitstekend als voorgerecht, of een bijgerecht voor vis en gevogelte; Of gehakt en gebruikt in de salade van een Caesar.
Ingredients
2 pond vers buikspek
Marinade: (Marinade door Rob Rainford, Canadian Food Network)
¼ kopje Jack Daniels
3 takjes verse rozemarijn grof gesneden
4 Middelgrote teentjes knoflook fijngehakt
1 eetl korrelige mosterd
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels gemalen rode pepervlokken
1 theelepel gemalen zwarte peper
JD-dipsaus:
8 ons tomatensaus
6 eetlepels bruine suiker, honing of ahornsiroop
1,5 ons Jack Daniels (één shot)
2 eetlepels moutazijn
1 eetl korrelige mosterd
2-4 theelepel Chipotle Tabasco-saus of 1 chipotle-peper in saus, fijngehakt
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
½ theelepel koosjer zout
½ theelepel zwarte peper
Preparation
Ris de rozemarijnblaadjes van de stengels en hak ze grof.
Meng alle ingrediënten (behalve varkensvlees) in een kom tot ze goed gemengd zijn.
Snijd het varkensvlees in stukken van 6 x 15 cm (voor een betere smaak verwijder je het vel).
Plaats het varkensvlees in een afsluitbare plastic zak van één gallon.
Giet de marinade over de bovenkant van het varkensvlees.
Verwijder zoveel mogelijk lucht, sluit de zak af en meng hem gelijkmatig.
Plaats de zak in de koelkast om een nacht te laten marineren. Als je een Reveo hebt, marineer dan 20 minuten.
Haal het varkensvlees uit de koelkast, haal het uit de zak en plaats het op een bakplaat.
Gooi de marinade weg en dep het varkensvlees droog met schoon keukenpapier (dep het alleen droog, verwijder de kruiden die aan het varkensvlees blijven plakken niet).
Laat varkensvlees ongeveer 2 uur op kamertemperatuur staan voordat u het in de roker legt. Door een ventilator te gebruiken om lucht over het varkensvlees te laten circuleren, ontstaat er een vliesje.
Plaats in een voorverwarmde Bradley van 220 ° F (zorg ervoor dat de bisquettenbrander ook is voorverwarmd).
Breng twee uur rook aan en kook nog ongeveer 2-3 uur. Ik geef de voorkeur aan pecannoten, maar appel en esdoorn werken ook goed. Als je een sterkere rooksmaak wilt, gebruik dan hickory.
Wanneer het varkensvlees een interne temperatuur van 155 - 160 ° F heeft bereikt, haal het dan uit de roker, dek het losjes af met folie en laat het 15 minuten rusten.
Als u met de huid gerookt heeft, verwijder dan de huid.
Snijd dun, of snijd in hapklare stukken. Serveer puur of met dipsaus (zie recept hieronder) apart of besprenkeld met stukjes, of gebruik je eigen favoriete saus.
JD-dipsaus:
Combineer alle ingrediënten in een kleine pan.
Laat sudderen tot het iets dikker is.
Proef en pas zout en peper aan.
Laat afkoelen tot serveertemperatuur.
Serveer apart of sprenkel over het vlees.
Pecannoot
Hout
Met een zoete en milde smaak, waardoor het de mildere neef van Hickory is, passen Pecan Bisquettes goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, wild en watervogels.
Shop Now