Hot dog and chips on a plate

Spek gewikkeld hotdogs met gerookt Ketchup



Gerookte hotdogs is iets dat vrij gebruikelijk is. Maar dit recept is om bacon gewikkelde hotdogs te roken! Voor iedereen die gewoon niet zonder spek kan leven, is dit de perfecte draai aan een gewone hotdog. Als je nogal wat door onze recepten hebt doorgemaakt, zul je zien dat we altijd proberen iets nieuws te doen dat nog niet is gedaan. Dus om dit spek gewikkelde gerookte hotdog op te pitten, maken we het af met, ja …………. Gerookte ketchup! Of het nu op een hotdog is of iets anders, je moet proberen gerookte ketchup te proberen. Het is nu een van mijn favoriete dingen om in mijn roker te stoppen, naast de hotdogs, briskets, enz. Veel plezier!

Ingredients

Voor de gerookte hotdog:

8 Verse, in de winkel gekochte honing-knoflookworst

16 plakjes spek

Voor de gerookte ketchup:

2 kopjes ketchup

2 Tbsp stroop

1 Tbsp hete saus

Preparation

Voor de gerookte hotdog:

Omwikkel elke worst met 2 plakjes spek.

Plaats de worsten naast elkaar op rookrekken en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken.

Zet de roker aan en gebruik daarbij houtbisquetten naar keuze (whisky-eik werkt heel goed!). Breng de roker op een temperatuur van 250°CºF.

Plaats de worsten in de roker en kook tot de interne temperatuur 165°C bereiktºF en het spek is bruin en knapperig. De tijd kan variëren afhankelijk van de dikte en grootte van de worsten. Meestal kan dit vanaf 2 duren ½ tot 4 uur

Serveer op zichzelf of in een worstbroodje met toppings naar keuze (uien, hete pepers, mosterd).

Voor de gerookte ketchup:

Zet de roker op 250ºF met behulp van houtbisketten naar keuze.

Klop de ingrediënten samen in een kom.

Giet de ketchup in een wegwerpfolie-taartvorm.

Doe de ketchup in de roker en rook gedurende 2 uur, waarbij je de ketchup na elk uur roert.

Roer na het roken een beetje water erdoor als de saus dikker is dan gewenst.

Bewaar in een luchtdichte verpakking in de koelkast gedurende maximaal 2 weken.

Whisky
Eik

Whiskey Eiken Bisquetten voor Bradley Rokers

Speciaal gemaakt om een aparte smaak aan elk gerecht toe te voegen. Past goed bij rood vlees, varkensvlees, vis (vooral zalm) en zwaar wild.

Shop Now