Spek gewikkeld gerookt Gordeldiereieren
Ik zal je laten zien hoe je met spekwikkelde gerookte gordeldiereieren kunt maken op een bradley digitale roker. Dit recept voor gordadillo eieren is super eenvoudig en is zeker een hit bij je volgende BBQ-bijeenkomst. Ik heb het volledige recept onderaan de beschrijving voor jou geplaatst!
Ingredients
5 Jalapeños
1 pakje roomkaas van 8 oz (verzacht)
½ kopje geraspte kaas
1 pond of gemalen worst (ik gebruikte milde Italiaanse worst) verdeeld in 5 gelijke delen.
2 Reepjes spek per gordeldier-ei
1 theelepel knoflookpoeder
Je favoriete BBQ-rub (ik gebruikte Meat Church Honey Hog)
Je favoriete BBQ-saus of glazuur
Preparation
Verwarm de Bradley Smoker voor op 250°C°F (121,1°C) en zet de bisquettenverwarmer minimaal 20 minuten aan.
Laad 7 houtbisquetten voor 2 uur rook (de 7e bisquette brandt niet)
Snijd de bovenkant van de jalapeños af en verwijder de zaden en nerven met het uiteinde van een lepel of een jalapeñoboor.
Hoe meer zaden/nerven je achterlaat, hoe pittiger het wordt.
Meng in een aparte kom roomkaas, geraspte kaas, knoflookpoeder en ongeveer een theelepel van je favoriete BBQ-rub. Meng tot het volledig is opgenomen.
Vul elke jalapeño met roomkaasmengsel
Verpak elke gevulde jalapeño voorzichtig in de worst en zorg ervoor dat deze volledig is ingepakt.
Bestrooi elke in worst verpakte gevulde jalapeño met je favoriete BBQ-rub.
Wikkel elk gevuld gordeldier-ei met een reep spek spiraalvormig rond de lengte van het ei. Wikkel de tweede reep spek van begin tot eind in en zet hem vast met een grillpin of tandenstoker.
Bestrooi elk ei met je favoriete BBQ-rub en plaats het in het middelste rek van je roker gedurende 1 uur en 45 minuten of tot het spek gaar is en naar wens is.
Bestrijk elk in spek gewikkeld gordeldier-ei met je favoriete barbecuesaus en kook nog eens 20 minuten of tot de saus is uitgehard.
Haal het uit de roker en laat het 5 minuten afkoelen voordat je het eet.
Genieten!
Recept van: G-Rod-grills