Gerookt Hillbilly Bacon Recept
Het spek kwam er goed uit!. Het is zo mager en de smaak is fantastisch. Ik kan niet geloven hoe gemakkelijk dit is met de BS. Het spek kostte me ongeveer 2,50 pond om te maken. Dat is veel minder dan de supermarkt en het is veel slanker, dus het gaat verder. Bovendien is de entertainmentwaarde onbetaalbaar.
Van: telefoonman
Ingredients
Eén boneless varkenskontgebraad (Boston Butt)
½ kopje bruine suiker, Morton's Tender Snel en honing (ahornsiroop of melasse kan als vervanging dienen)
Preparation
Meng de bruine suiker en Tender Quick grondig. Snijd het braadstuk horizontaal doormidden.
Bestrijk beide helften grondig met het suiker/Tender Quick-mengsel en wrijf goed in.
Schud het overtollige eraf en doe de braadstukken in grote plastic ritssluitingszakken.
Zet 6-7 dagen in de koelkast om uit te harden.
Giet op de derde dag de verzamelde vloeistof weg, draai de zak om en plaats hem terug in de koelkast.
Haal de laatste dag het vlees uit de zak en spoel het grondig af met koud water.
Laat het 2 uur in koud water weken om een deel van het zout te verwijderen.
Na het weken verwijderen en droogdeppen met keukenpapier.
Verwarm de honing, melasse of ahornsiroop, net genoeg om te verdunnen, en bestrijk het vlees ermee. Rook bij 200°F tot een temperatuur van 140°F in het dikste gedeelte. Koel in de koelkast. Wanneer u klaar bent om te eten, snijdt u het in de gewenste dikte en gebruikt u het zoals u normaal spek zou doen.