Esdoorn Spek
Bereid en serveer deze esdoornspekreepjes als onderdeel van een ontbijt, of snijd ze in stukken en gebruik ze op hapjes of als burgertoppings.
Ingredients
Pork Belly EQ of "Equilibrium"-kuur:
2% Zeezout
0,25% Instant Cure 'Praag Poeder'
Smaakstoffen:50 g witte peper
100 g zachte bruine suiker
100 g Ahornsuiker of 100% Ahornsiroop
Preparation
Methode:
Voor EQ-kuur vermenigvuldigt u het gewicht in gram buikspek x 2% zout
Voor EQ-kuur vermenigvuldigt u het gewicht in gram buikspek x 0,25% Instant Cure #1 (als u hier niet zeker van bent, gebruik dan een EQ Cure Calculator Online om u te helpen)
Combineer de ingrediënten van de EQ-kuur samen met de smaakstoffen en wrijf de hele poekbuik ermee in. Vacumeer het buikspek en plaats het ongeveer 10 dagen in de koelkast, afhankelijk van de dikte van het buikspek.
Spoel het geneesmiddel af en laat het onafgedekt op een rooster in de koelkast een nacht aan de lucht drogen.
Koud Rook het buikspek gedurende 10 uur met Hickory of Oak Bradley Flavour Bisquettes.
Laat het 10 uur of een nacht onafgedekt op een rooster in de koelkast staan.
Rook het buikspek nog eens 10 uur koud met Hickory of Oak Bradley Flavour Bisquettes.
Laat het 10 uur of een nacht onafgedekt op een rooster in de koelkast staan.
Snijd en geniet.
Hickory
Hout
De sterke en zoete smaak van hickorybisquetten maakt het een van de meest populaire houtsoorten om te roken, en past vooral goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, wild, watervogels, noten en kaas.
Shop Now