Dry-Cured Lonza Recipe

Met droog worden Lonza ReceptLonza is droog-geharde varkenslende. Het is enigszins vergelijkbaar met prosciutto en coppa in smaak, maar het is veel teder en het geneest in een zeer kort tijdsbestek. Sommige mensen vroegen me waarom Cure #2 niet gebruiken, omdat het zou verzekeren dat je een veilig product hebt. Als je het recept echter met aandacht leest, zul je zien dat het gezouten vlees 2 weken in Saran Wrap in de koelkast was gewikkeld. Veel tijd om een ​​stuk varkenslende goed te genezen die minder dan 2 ″ dik is. Ik hield het gewicht bij naarmate het uithardingsproces vorderde. Normaal gesproken heeft bij 30% gewichtsverlies een voldoende hoeveelheid vocht het vlees achtergelaten om te voorkomen dat "slechte" bacteriën bloeien. Deze lendenen verloor 50% van zijn oorspronkelijke gewicht, heeft geen schil en de smaak en kleur zijn consistent door het gezouten vlees. Deze lonza is gemakkelijker te maken dan spek en is een geweldige aanvulling op elke antipasto -lade. Het recept werd genomen uit het vaartuig van de Italiaanse droge uithardende salami door M. Rulman en B. Polcyn en ziet er behoorlijk verdomd smakelijke genezing 2 of geen genezing 2 uit.

Ingredients

Eén varkenslende (indien mogelijk, kies het lendengedeelte verder naar achteren op een varken)

Voor de rub:

1 kopje niet-gejodeerd zout

1 eetlepel versgemalen zwarte peper.

Peperkorrels naar smaak

Saran-wikkel

Preparation

Snijd alle losse spieren, de zilverhuid en het grootste deel van het vet van de lendenen. Maak een rub met 1 kopje niet-gejodeerd zout en een eetlepel versgemalen zwarte peper.

Voeg eventueel wat peperkorrels toe.

Wrijf de helft van het vlees in het vlees en wikkel het in Saran-folie, waarbij u alle lucht verwijdert.

Bewaar een week in de koelkast. Draai de lendenen om de paar dagen. De vloeistof zal tijdens het uitharden uit de lende worden geperst.

Verwijder de lendenen, spoel ze af met koud water en wrijf de andere helft van de kuur erdoor.

Bewaar nog een week in de koelkast.

Na een paar weken uitharden is het klaar om op te hangen.

Het vlees verliest vocht, verliest gewicht terwijl het geneest. Na 2 weken uitharden in de koelkast. verwijder de Lonza en spoel af met koud water.

Veeg de lendenen af met rode wijn en bestrijk ze vervolgens met zwarte peper. Wikkel het in papier, weeg het en hang het op een koele plaats.

Weeg de Lonza. Het is klaar als het minimaal 33% van zijn oorspronkelijke gewicht heeft verloren. Ik heb de mijne afgebroken toen hij 50% was kwijtgeraakt.

Er zal zich een mooie witte schimmelgroei gaan vormen.

Snijd de Lonza ongeveer 0,025″ dik.