Coppa Uithardingsrecept
Er zijn veel manieren om Coppa te maken met hele spieren of in blokjes, aka capicola. Ik heb dit Coppa -uithardingsrecept opgesteld uit een 9,9 lb kont die ik in de koelkast had. Ik sneed het spiervlees aan de andere kant van het mes. Het was bijna 5 pond maar na trim en ik eindigde met 4,8 pond. Hier zijn de ingrediënten die ik gebruik en zeker in gram wegen.
Ingredients
Ongeveer 5 kg spiervlees.
Om het te genezen, gebruikte ik Cure # 2.
GEBRUIK VAN BEHANDELING #2. Als u niet weet hoe dit middel werkt, lees dan verder.
Weeg in grammen.
Preparation
Meng alle grond. (Probeer de helft te bewaren voor later)
Wrijf het vlees/kruidenmengsel zeer goed in en breng het op alle open plekken aan.
Wikkel het heel goed in en probeer zoveel mogelijk lucht eruit te duwen.
Dit blijft 9-10 dagen in de koelkast staan. Zorg ervoor dat u dit dagelijks omdraait.
U kunt de rest van het kuurmengsel na de eerste 9-10 dagen gebruiken en nog eens 9 dagen in de koelkast bewaren.
Spoel daarna het vlees af en laat het 3-4 uur aan de lucht drogen. Terwijl het droogt, kun je een hete of zoete rub maken die je aanbrengt voordat je gaat spullen.
Normaal gesproken worden er rundvleespluggen gebruikt, maar ik heb een aantal grote darmen van 90-100 mm die ik zal gebruiken. Of anders wat met eiwit gevoerde omhulsels. Ook mal 600 is opt.
Spoel de coppa na de 9 dagen goed af, dep hem droog en laat hem een uur aan de lucht drogen, voordat hij in de drybag gaat.