3-2-1 Ribs How To-hoe te koken BBQ varkensribben
Geniet van de overheersende goedheid van deze Fall-off-the-Bone BBQ-rugribben! Met een perfect uitgebalanceerde wrijf van koosjer zout, zwarte peper en paprika, zijn deze ribben 7 uur langzaam gerookt, geroosterd met BBQ-saus, en vervolgens opnieuw gerookt voor een extra uur voor een smaak die gewoon onweerstaanbaar is.
Ingredients
2 Achterribben
Aluminiumfolie
barbecue saus
Voor de rub:
⅓ Kosjer zout
⅓ Grove zwarte peper
⅓ Paprika
Preparation
Ga naar het smalle uiteinde van de ribben, pak het membraan vast met keukenpapier en trek het eruit.
Strooi veel van de rub op beide achterste ribben, zorg ervoor dat je de rub ook in je achterste ribben masseert.
Leg je ribben op een rooster en plaats ze in de smoker. Zet de kooktemperatuurtijd op 225ºF (107ºC), kooktijd gedurende 7 uur, rooktijd gedurende 3 uur en voeg 9 hickorybisquetten toe.
Terwijl de ribben roken, haal je twee lagen aluminiumfolie voor de ribben tevoorschijn (2 aluminiumfolie per rib).
Zodra de ribben 1 uur lang gerookt zijn, haalt u ze eruit terwijl de roker nog aanstaat. Leg de ribben in de dubbele aluminiumfolie en laat ze nog 1 uur in de smoker roken.
Als het nog eens 1 uur gerookt heeft, haal je ze eruit, haal je de ribben uit de aluminiumfolie en voeg je de bbq-saus toe.
Haal voorzichtig je BBQ-ribben tevoorschijn en plaats ze op het rooster en rook en kook ze nog eens 1 uur.
Haal je ribben uit het rek, leg ze op een bord en geniet ervan!
Recept van: Roken met Joe
Hickory
Hout
De sterke en zoete smaak van hickorybisquetten maakt het een van de meest populaire houtsoorten om te roken, en past vooral goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, wild, watervogels, noten en kaas.
Shop Now