Smoky Beef Short Ribs with Gremolata

Roky Korte Ribbetribben met Gremolata

Sandra Tate

Short ribs zijn zo ontzettend lekker en zo ontzettend goedkoop, maar je zult ze waarschijnlijk van tevoren aan je slager moeten vragen.

Ingredients

(Voor 4 personen)

4 runderribbetjes - ongeveer 1,8 kg
1 eetl zeezout
1 eetl zachte bruine suiker
zwarte peper

Voor de gremolata

grote hand platte bladpeterselie
geraspte schil van een kleine citroen
1 groot teentje knoflook, geperst en fijngehakt
handvol vers broodkruim, goudbruin en knapperig gebakken in een beetje olijfolie

Preparation

We hebben enorm geluk dat we drie briljante slagers in Totnes hebben, maar ik moest nog een paar dagen geduld hebben om mijn korte ribben te krijgen. De meesten zijn al van hun vlees ontdaan - om te stoven neem ik aan - zodra het karkas is geslacht. De ribben wegen elk ongeveer 450 gram en je hebt één rib per persoon nodig (of meer als de mannen hun zin hebben). Het vlees is dik op de rib en je zult de bovenste laag vet en pezen moeten verwijderen. Ook hier zal je slager waarschijnlijk gehoor aan geven.

Voor Short Ribs heb je iets meer dan drie uur nodig om een sensationeel, mals resultaat te bereiken, en omdat ik een voorkeur heb voor een subtiele rooksmaak, heb ik mijn kooktijd verdeeld tussen de conventionele oven (2 uur) en de Bradley Smoker (1 uur). Misschien geeft u er de voorkeur aan alleen de Bradley te gebruiken.

Methode:


Verwarm de oven voor 170°C. Meng het zout en de suiker en wrijf het door het vlees (maak je geen zorgen over de botkant) en maal er vervolgens flink wat zwarte peper over.

Zet het in een ondiepe schaal (ik heb grof gesneden prei en bleekselderij onder de ribben gelegd om het vlees vochtig te houden) en braad gedurende 2 uur.

Tegen die tijd zullen de ribben het vet hebben losgelaten dat door deze snee loopt, en het is de moeite waard om vast te houden aan dat heerlijke rundvlees dat druipt voor de gebakken aardappelen van zondag.

Heb de Bradley een half uur voordat het koken in de oven klaar is, aan en uit.

Voeg eikenbisquetten toe aan de stapel en stel de kasttemperatuur in 160°C.

Breng de ribben van de bakplaat over naar een Bradley-rooster en plaats ze in de voorverwarmde kast om nog een uur te roken.

Het ribvlees heeft inmiddels een rokerige korst ontwikkeld en is bijna van het bot gevallen.

Haal het vlees eruit en laat het rusten terwijl je de gremolata klaarmaakt.

Maak de gremolata door de peterselie fijn te hakken en te combineren met de andere ingrediënten.

Dit is een levendige begeleiding die de rijkdom van het vlees complimenteert en doorsnijdt.

Verwijder het ribvlees van het bot (als het nog niet is gevallen) en snijd het in plakjes. bestrooi rijkelijk met gremolata en geniet van het moment! Heerlijk met wat boterachtige Jersey Royals en fijne bonen.

Eik
 Hout

Eikenhouten bisquetten voor Bradley-rokers

Het meest veelzijdige hout van allemaal is eiken. Past bijzonder goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en wild.

Shop Now