Bowl of smoked beef stew

Gerookt Rundvleesstoofpot Recept



Veel mensen roken graag eten in de zomer, maar de rokerige smaak is ook een mooi comfort op die koude lange donkere winterdagen. Probeer dit recept voor gerookte rundvleesstoofpot en je zult je Bradley -roker het hele jaar door rennen!

Ingredients

2 pond stoofvlees, in blokjes van 2,5 cm gesneden

1 eetlepel suiker

1 eetl paprikapoeder

1 theelepel zout

1 theelepel gemalen zwarte peper

1 theelepel knoflookpoeder

2 theelepel droge oregano

½ theelepel tijm

½ theelepel cayennepeper

2 uien, in blokjes gesneden

6-8 Wortelen, geschild en in blokjes gesneden

6-8 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

1 blik (28 oz/796 ml) tomatenblokjes

5 kopjes runderbouillon

1-2 eetlepels maizena voor verdikking

1-2 eetlepels water

Preparation

Maak de rub door de suiker en alle kruiden met elkaar te mengen. Wrijf het kruidenmengsel rijkelijk over de stoofblokjes.

Zet de roker op 250ºC met behulp van houtbisquetten naar keuze.

Rook de stoofblokjes rundvlees gedurende 2 uur.

Doe de rundvleesblokjes met de resterende ingrediënten (minus maïszetmeel en water) in een slowcooker. Kook ongeveer 8 uur op laag vuur.

Terwijl er nog ongeveer 15 minuten resteren, klop je het maïszetmeel en het water tot een papje. Klop dit door de stoofpot om het dikker te maken.

Serveer de stoofpot met wat vers brood.

Door Steve Cylka