Smoked Beef Carpaccio Recipe

Gerookt Rundvleescarpaccio ReceptDeze mesquite-gerookte ossenhaas met mosterdsaus, kappertjes en Parmezaanse kaas Reggiano is een show-stop-voorgerecht dat indruk zal maken op uw gasten met zijn rijke, rokerige smaak en elegante presentatie. Dun gesneden en geserveerd met een pittige mosterdsaus, zilte kappertjes en nootachtige Parmezaanse kaas, het is de perfecte start van elke maaltijd.

Ingredients

500 g verse, in het midden gesneden ossenhaas

Kappertjes

Parmezaanse reggiano

Mosterd saus:

15 g (1 eetlepel) Dijonmosterd

5 g (1 eetlepel) citroensap

5 g (1 theelepel) olijfolie

3 G (½ theelepel) honing

Preparation

Bereid de mosterdsaus door de ingrediënten in een kleine kom te mengen.

Rookmethode:

Plaats de ossenhaas op het bovenste rookrek.

Gebruik alleen Mesquite-smaakbisquetten en de rookgenerator (voeg geen hitte toe) en rook gedurende ongeveer een uur.

Zorg ervoor dat de bovenste ventilatieopening open is en probeer de temperatuur onder de 30°C (90°F) te houden. Mogelijk moet u de deur van de Bradley Smoker openen om de warmte laag te houden. Haal de ossenhaas uit de roker, wikkel hem in aluminiumfolie en vries hem 30 minuten in de vriezer.

Serveren:

Verwijder de folie van de ossenhaas en snij hem flinterdun; het invriezen zou je moeten helpen het dun te snijden. Leg de plakjes decoratief op een grote schaal en sprenkel de mosterdsaus over het vlees. Garneer met kappertjes en geraspte Parmezaanse kaas. Serveer direct als voorgerecht met sneetjes stokbrood of crackers.

Mesquite
 Hout

Mesquitebisquetten voor Bradley-rokers

Als het sterkste rookhout past het perfect bij rijk vlees zoals biefstuk, eend en lamsvlees met zijn sterkere, iets zoetere en delicatere smaak dan hickory.

Shop Now