Gerookt gemarineerd Flank steak Recept



Dun gesneden, dit is heerlijk vlees om te serveren met rijst en gebakken groenten te roeren.

Ingredients

750 g zijsteak (ongeveer)

30 ml (2 eetlepels) olie

45 ml (3 eetlepels) teriyakisaus

60 ml (4 eetlepels) rode wijnazijn

5 ml (1 theelepel) fijngehakte verse gember

1 teentje knoflook, fijngehakt

Preparation

Snijd de zijsteak aan beide kanten lichtjes kruislings in.

Doe het in een ritssluitingszak en voeg de marinade-ingrediënten toe. Goed afsluiten.

Draai de zak zodat het vlees bedekt is.

Zet een nacht of 2 uur in de koelkast bij kamertemperatuur en draai af en toe.

Rookmethode:

Verwarm de roker voor op ongeveer 95-100°C (200-220°F).

Haal het vlees uit de zak en bewaar de marinade voor bedruipen.

Plaats het op een rooster in het midden van de smoker.

Rook gedurende 1 – 2 uur met hout naar keuze, of tot een thermometer 55°C (130°F) aangeeft voor zeldzaam of 65°C (150°F) voor medium. De kooktijd is afhankelijk van de weer- en windomstandigheden.

Bedruip elk half uur om te voorkomen dat het vlees uitdroogt.

Klaar om te serveren:

Haal het uit de roker en laat 10 minuten staan voordat u het aansnijdt.

Snijd in dunne plakjes op een lange platte diagonaal over de korrel.