Gerookt gemarineerd Flank steak Recept
Dun gesneden, dit is heerlijk vlees om te serveren met rijst en gebakken groenten te roeren.
Ingredients
750 g zijsteak (ongeveer)
30 ml (2 eetlepels) olie
45 ml (3 eetlepels) teriyakisaus
60 ml (4 eetlepels) rode wijnazijn
5 ml (1 theelepel) fijngehakte verse gember
1 teentje knoflook, fijngehakt
Preparation
Snijd de zijsteak aan beide kanten lichtjes kruislings in.
Doe het in een ritssluitingszak en voeg de marinade-ingrediënten toe. Goed afsluiten.
Draai de zak zodat het vlees bedekt is.
Zet een nacht of 2 uur in de koelkast bij kamertemperatuur en draai af en toe.
Rookmethode:
Verwarm de roker voor op ongeveer 95-100°C (200-220°F).
Haal het vlees uit de zak en bewaar de marinade voor bedruipen.
Plaats het op een rooster in het midden van de smoker.
Rook gedurende 1 – 2 uur met hout naar keuze, of tot een thermometer 55°C (130°F) aangeeft voor zeldzaam of 65°C (150°F) voor medium. De kooktijd is afhankelijk van de weer- en windomstandigheden.
Bedruip elk half uur om te voorkomen dat het vlees uitdroogt.
Klaar om te serveren:
Haal het uit de roker en laat 10 minuten staan voordat u het aansnijdt.
Snijd in dunne plakjes op een lange platte diagonaal over de korrel.