Montreal rookte Brisket sandwich Recept
Er gaat niets boven een hartelijk sandwich met vlees om je hunkeren naar je honger te bevredigen. En gerookt vlees van Montreal is een van de beste!
Dus, of je nu een Philly Cheesesteak, Southern Tulled Pork of Pastrami -liefhebber bent, we hebben een recept dat je weer verliefd zal maken op sandwiches van vlees. En met een kant van hartverscheurende poutine, heck, zou je misschien zelfs zin hebben om naar Montreal te verhuizen om de echte deal te krijgen!
Ingredients
Voor dit recept is 2,7 kg ongesneden borststuk nodig.
De rub:
20 ml (4 theelepels) peperkorrels
20 Ml (4 theelepels) venkelzaad
10 ml (2 theelepels) mosterdzaad
15 ml (1 eetlepel) korianderzaad
15 ml (1 eetlepel) komijnzaad
30 ml (2 eetlepels) selderijzaad
4 Pimentbessen
30 ml (2 eetlepels) paprikapoeder
4 teentjes knoflookteentjes - fijngehakt
60 ml (4 eetlepels) bruine suiker - optioneel
30 ml (2 eetlepels) koosjer zout
Preparation
Voorbereiding:
Rooster de kruiden (peperkorrels, zaden, pimentbessen) in een gebakken pan ongeveer 5-7 minuten op middelhoog vuur, of tot ze geurig worden. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe.
Wrijf de helft van het mengsel aan alle kanten van het borststuk. Dek af en laat een nacht in de koelkast staan, zodat de smaken in het vlees kunnen trekken.
Rookmethode:
Haal het borststuk uit de koelkast en verwarm uw Bradley Smoker voor op 105 °C (220 °F) met de gewenste smaakbisquetten. Wij raden Mesquite aan.
Plaats het borststuk in een braadpan en voeg 236 ml (1 kopje) rode wijn toe aan de bodem van de pan.
Het is tijd om deze stoute jongen in de roker te stoppen! Rook gedurende 5 uur.
Trek het borststuk uit de roker en breng het resterende kruidenmengsel aan. Dek het goed af met stevig aluminiumfolie en plaats het in een oven op 105°C (220°F). Kook nog eens 3 uur of tot de interne temperatuur 90°C (195°F) bereikt.
Wanneer het borststuk klaar is met koken, haal het dan uit de pan en wikkel het strak in aluminiumfolie en FTC tot lunch- of dinertijd.
Serveer opgestapelde hoge stukjes gerookt borststuk tussen twee sneetjes licht geroosterd roggebrood, met volkoren mosterd. Voeg een dille-augurk toe aan de zijkant en je bent in de hemel!
Mesquite
Hout
Als het sterkste rookhout past het perfect bij rijk vlees zoals biefstuk, eend en lamsvlees met zijn sterkere, iets zoetere en delicatere smaak dan hickory.
Shop Now