Mesquite gerookt BBQ rundribben
De kans is groot dat je hier veel recepten voor varkensrib hebt gezien. Minder populair, rundribben zijn groter en eisen een lage en langzame voorbereiding. Dit recept brengt u echter slechts 3 uur roken en zal geweldig worden.
Ingredients
1 rek, in het midden gesneden runderribben
2 eetl paprikapoeder
2 eetlepels witte suiker
1 eetl. zout
1 eetl chilipoeder
1 eetl knoflookpoeder
1 ½ theelepel droge mosterd
1 theelepel gemalen zwarte peper
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel gemalen komijn
1 kopje barbecuesaus
Preparation
Meng de kruiden en suiker samen om het kruidenmengsel te maken.
Trek het membraan van de achterkant van het ribbenrek. Wrijf het kruidenmengsel rijkelijk over de ribben. Zet 2-3 uur in de koelkast.
Zet de roker op 225 ° F met behulp van Mesquite-smaakbisquetten.
Plaats de ribben in de roker en rook gedurende 3 uur, of totdat de interne temperatuur van de ribben 190°F bedraagt.
Haal de ribben uit de smoker en bestrijk ze royaal met barbecuesaus.
Laat ze 10 minuten rusten voordat u ze aansnijdt en serveert.
Door: Steve Cylka
Mesquite
Hout
Als het sterkste rookhout past het perfect bij rijk vlees zoals biefstuk, eend en lamsvlees met zijn sterkere, iets zoetere en delicatere smaak dan hickory.
Shop Now