How To Make Sunday Beef Roast

Hoe te maken Zondag rundvlees braden



Een klassiek recept op het braden op zondag! Gerookt laag en traag voor een geweldige weekendbijeenkomst in het weekend.

Ingredients

3 tot 3 ½ lb rundertop rond, romp of entrecote gebraden

2 kopjes runderbouillon

1 Grote roodbruine aardappel, geschild en in stukjes gesneden

2 Wortelen, geschild en in stukjes gesneden

2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden

2 takjes tijm

1 Kleine ui, in stukjes gesneden

3 eetlepels extra vergine olijfolie

Wrijven:

3 eetlepels knoflookpoeder

2 eetlepels zout

2 eetlepels gemalen zwarte peper

1 theelepel chilipoeder

½ theelepel komijn

Preparation

Wrijf het braadstuk aan alle kanten in met de olijfolie en plaats het in een braadpan, met de vetkant naar boven.

Meng de rub-ingrediënten in een kleine kom. Breng het vlees goed op smaak met dit mengsel en giet de runderbouillon op de bodem van de pan.

Stel de temperatuur van uw roker in op 160°C (320°F) en verwarm deze voor. Kook het braadstuk gedurende 40 tot 50 minuten of tot de buitenkant dichtgeschroeid is. Voor dit recept kun je hickorybisquetten gebruiken.

Verlaag de temperatuur tot 107°C (225°F). Voeg de groenten en de tijm toe aan de bouillon, dek af met folie en laat ongeveer 2 tot 3 uur koken, of tot de interne temperatuur van het vlees 57°C (135°F) bereikt voor medium-rare.

Haal het uit de roker en laat het 10 minuten rusten voordat je het serveert.

Hickory
 Hout

Hickory-bisquetten voor Bradley-rokers

De sterke en zoete smaak van hickorybisquetten maakt het een van de meest populaire houtsoorten om te roken, en past vooral goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, wild, watervogels, noten en kaas.

Shop Now