Hoe Hickory te laten gerookt maken Prime rib Recept
Deze hickory gerookte prime rib is langzaam geroosterd tot in de perfectie! Het ideale recept voor prime dining.
Ingredients
8-10 pond 4-botten prime rib-gebraad
3 eetlepels dijonmosterd
2 eetlepels Worcestershiresaus
2 theelepel gedroogde rozemarijn
2 theelepel gedroogde tijm
4 Teentje knoflook, tot een pasta gepureerd
Grof zout en versgemalen zwarte peper
Preparation
Snijd de vetkap van uw braadstuk af als het meer dan vet is ¼ een inch dik. Bind het braadstuk tussen de botten met slagerstouw.
Meng in een kleine kom de mosterd, Worcestershiresaus, rozemarijn, tijm en knoflook.
Verdeel het mengsel over het vlees en kruid het rijkelijk met peper en zout. Laat het 8 uur onafgedekt in de koelkast staan.
Verwarm uw roker voor op 121 °C (250 °F). Plaats de prime rib in de roker en rook deze gedurende ongeveer 4 uur of tot de interne temperatuur 52 °C (125 °F) bereikt voor zeldzaam of 57 °C (135 °F). ) voor medium-rare. Gebruik hickorybisquetten voor dit recept.
Haal het vlees uit de roker en dek het losjes af met folie. Laat het 30 minuten rusten.
Gebruik een scherp mes om het vlees te snijden. Serveer eventueel met mierikswortel.
Hickory
Hout
De sterke en zoete smaak van hickorybisquetten maakt het een van de meest populaire houtsoorten om te roken, en past vooral goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, wild, watervogels, noten en kaas.
Shop Now