Hoe je gerookt kunt maken Pittig rundvlees schokkerig
Gemarineerd in een pittige mix en gerookt laag en langzaam tot in de perfectie: dit gerookte pittige rundvlees schokkerig recept is de beste snack ooit!
Ingredients
2 pond getrimd rundvlees, boven- of onderrond, entrecote, zijsteak of wild
1 Fles donker bier
1 Kopje sojasaus
¼ kopje Worcestershiresaus
4 eetlepels grof gemalen zwarte peper
3 eetlepels bruine suiker
1 eetl zout
½ theelepel knoflookzout
Preparation
Meng in een kom het donkere bier, de sojasaus, Worcestershiresaus, 2 eetlepels zwarte peper, bruine suiker, pekelzout en knoflookzout.
Snijd overtollig vet van het rundvlees en snijd het vlees in plakjes van 1/4 inch dik, tegen de draad in.
Doe de plakjes in een hersluitbare plastic zak en giet het kommengsel over het vlees, knijp in de zak zodat alles bedekt wordt met de marinade. Sluit de zak en laat hem een nacht in de koelkast staan.
Stel de volgende dag de temperatuur van uw roker in op 82°C (180°F) en verwarm deze voor.
Haal het vlees uit de koelkast en gooi de marinade weg.
Dep de plakjes droog met keukenpapier en plaats ze in de rookrekken.
Rook het vlees gedurende 4 tot 5 uur of totdat de jerky droog maar nog steeds taai is. Voor dit recept kun je hickorybisquetten gebruiken.
Haal de jerky vervolgens uit de roker en doe hem in een hersluitbare plastic zak terwijl deze nog warm is. Laat het een uur rusten op kamertemperatuur met de zak open.
Hickory
Hout
De sterke en zoete smaak van hickorybisquetten maakt het een van de meest populaire houtsoorten om te roken, en past vooral goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, wild, watervogels, noten en kaas.
Shop Now