Smoked beef short ribs on cutting board

Smoked Five-Spice Short Ribs



Five-spice blend is a mixture of star anise, cloves, cinnamon, Szechuan pepper and fennel. It works its subtle magic in the rub. Perfect to complement the meatiness of beef short ribs. Better yet when you use mesquite wood to prepare this Asian short rib recipe.

Ingredients

4-6 runderribbetjes, met been

Voor Slather:

½ kopje Dijon-mosterd

2 eetlepels Worcestershiresaus

Voor wrijven:

3 eetlepels koosjer zout

½ kopje bruine suiker

1 eetl paprikapoeder

1 el vijfkruidenmengsel

Bradley Smaakbisquetten – Mesquite

Preparation

Meng Dijon-mosterd en Worcestershire-saus voor het mengsel in één kom.

Meng de kruiden voor de rub in een andere kom.

Smeer de korte ribben in met (je raadt het al) het schuim en bestrijk ze vervolgens met de rub. Laat het 2-3 uur in de koelkast staan om de smaken te absorberen.

Rook de korte ribben met de botkant naar beneden (en de vleeskant naar boven) met Mesquite-bisquetten gedurende 4-5 uur op een geolied rooster op 225-250°F.

Controleer de interne temperatuur van de ribben, blijf de ribben roken tot een interne temperatuur van 185°F is bereikt.

Haal het uit de roker en laat 15 minuten rusten voordat je het snijdt en serveert.

Mesquite
 Hout

Mesquitebisquetten voor Bradley-rokers

Als het sterkste rookhout past het perfect bij rijk vlees zoals biefstuk, eend en lamsvlees met zijn sterkere, iets zoetere en delicatere smaak dan hickory.

Shop Now