Smoked Beef Ribs 

Gerookt Rundvlees Ribben

Dan Shahin

Gerookte rundvleesribben zijn de droom van een carnivoor die uitkomt. De rijke, rokerige smaak dringt door het zachte vlees en creëert een heerlijke ervaring die moeilijk te weerstaan ​​is. Of je nu een doorgewinterde BBQ -enthousiast bent of een newbie in de wereld van gerookt vlees, deze ribben zullen je ongetwijfeld naar meer verlangen naar meer.

Ingredients

Rundvleesribben

2 eetlepels mosterd of hete saus

4 eetlepels grof gemalen peper

2 eetlepels zeezout

Preparation

Verwijder de bovenste laag vet en zilvervlies om het vlees van de ribben bloot te leggen.

Verwijder aan de botzijde het membraan zoveel mogelijk. Dit is vaak het gemakkelijkst om te beginnen met een botermes of iets dergelijks en vervolgens een papieren handdoek te gebruiken om het membraan vast te pakken en eraan te trekken.

Breng de mosterd of hete saus aan als bindmiddel voor de rub – dit is slechts een heel dun laagje over het hele oppervlak van de ribben.

Meng de kruiden vooraf in een kleine kom, zodat deze tijdens het gieten gelijkmatig verdeeld kan worden. Geef de ribben aan alle kanten een goede laag rub. We houden het graag simpel, maar je kunt desgewenst elke smaak toevoegen aan deze rub.

Rookmethode

Zet de smoker op 110C en zodra de temperatuur op temperatuur is, zet u de rookstand aan met behulp van de Bradley Flavour Bisquettes naar keuze. Wij gebruiken graag eikenhout bij onze runderribben, maar je kunt elke smaak gebruiken die je wilt.

Voeg de rundvleesribben toe aan de roker met een bakje op het rooster eronder om eventuele druppels en sappen op te vangen en rook ongeveer 8 uur wanneer de interne temperatuur 95-99C is, wanneer het vlees heel zacht is zonder weerstand.

Eik
 Hout

Eikenhouten bisquetten voor Bradley-rokers

Het meest veelzijdige hout van allemaal is eiken. Past bijzonder goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en wild.

Shop Now