Smoked & Seared Picanha Roast – Cut into Strips

Gerookte & doorzoekd Picanha-roast -Snij in Strips



Picanha is een beroemde Braziliaanse snee rundvlees uit Brazilië, ook bekend als top entrecote of rumpdop met zijn dikke vetdop.
Een populaire Braziliaanse techniek voor deze snit is om het in strepen te serveren, waardoor je steaks in feite worden geknipt om de hele lengte van het gebraden te hebben. En de magie daarop is dat je in elke biefstuk het kortere/dunnere deel van de snit krijgt (dat het meest zacht is) en het grotere en sappere dikkere deel.
Wanneer je de steaks anders snijdt dan dat, zullen mensen die de dikkere delen eten, of de eerste steaks, niet zo zacht of smaakvol zijn als de kleinere steaks die uit de punt van het gebraden komen.
Test het uit en controleer het verschil, Braziliaanse pitmasters zullen blij zijn dat je hebt geleerd hoe je deze tot in de perfectie kunt krijgen.
Ga ook eenvoudig op de kruiden, zodat je de smaak van het vlees niet overmeestert, geloof me, het zal ongelooflijk zijn.

Ingredients

Kosher zout

Grond zwarte peper

Preparation

Bij het hele braadstuk/stuk is er niet veel voorbereiding nodig, breng alle kanten op smaak met het koosjer zout en de gemalen peper, zodat het volledig bedekt is.

Verwarm uw Bradley Smoker voor op 250°CºF (121°C), plaats het op de roosters met de vetkap naar boven en rook het met hickory- of appelhout tot het een interne temperatuur van 120°C heeft bereikt.ºF (49°C).

Haal het uit de roker en snijd je steaks zoals eerder uitgelegd. Leg de steaks op de voorverwarmde grill en schroei ze dicht tot ze een interne temperatuur van 130 graden bereikenºF (54°C).

Laat het een paar minuten rusten om de sappen binnen te houden en maak het koken af, je bereikt een perfecte medium rare.

Snijd het nu gewoon in plakjes en serveer het. Als je een extra smaak wilt, is chimichurrisaus een perfecte combinatie.

Hickory
 Hout

Hickory-bisquetten voor Bradley-rokers

De sterke en zoete smaak van hickorybisquetten maakt het een van de meest populaire houtsoorten om te roken, en past vooral goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, wild, watervogels, noten en kaas.

Shop Now