Gerookte kaasachtig Ham en broccoli Pasta bak recept
Om deze gerookte cheesy ham- en broccoli -pasta -bakrecept te maken, kunt u elke droge pasta gebruiken, zoals Rotini, Fusilli, Penne, enz. Maar een ding dat u niet kunt doen, is de kaas compromitteren. Gebruik alleen gerookte cheddarkaas en gerookte Gouda -kaas.
Ingredients
500 g droge pasta (rotini, fusili, penne, enz.)
¼ kopje boter
¼ kopje bloem
2 kopjes melk
1 theelepel zout
½ theelepel gemalen zwarte peper
1½ kopjes geraspte gerookte cheddarkaas
1 Kopje geraspte gerookte Goudse kaas
3 kopjes gehakte broccoli, gekookt
2 kopjes gekookte ham, in blokjes
Preparation
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af, spoel af en zet opzij.
Smelt het ¼ kopje boter in een pan, op middelhoog vuur. Klop de bloem erdoor tot een gladde massa. Hierdoor ontstaat een roux. Blijf het een minuut kloppen.
Terwijl je klopt, giet je langzaam de melk erbij. Als het mengsel glad is, voeg je 1 kopje gerookte cheddarkaas en 1 kopje gerookte Goudse kaas toe. Roer tot een gladde massa.
Meng in een grote kom de pasta, kaassaus, gekookte broccoli en hamblokjes totdat alle noedels bedekt zijn met wat saus en de ham en broccoli gelijkmatig verdeeld zijn. Verdeel het mengsel in een ovenschaal.
Strooi de resterende ½ kopje gerookte cheddarkaas erover.
Bak in een oven op 350 ° F gedurende 30 minuten.
Recept van: Steve Cylka