Smoked Chicken and Black Bean Nachos Recipe

Smoked Chicken and Black Bean Nachos Recipe



Movie night favorite! This Smoked Chicken and Black Bean Nachos recipe is easy to make and will shake up your routine.

Ingredients

1 eetl chilipoeder

½ theelepel cayennepeper

½ Tsp  zout

2 Kipfilets zonder bot, zonder vel

1 ui - in blokjes gesneden

1 Rode paprika - in blokjes gesneden

1 Blik zwarte bonen - uitgelekt

1 blik zwarte olijven - uitgelekt

3 kopjes geraspte kaas (cheddar en/of monterey jack)

1 Grote zak tortillachips (ca. 500 g)

Preparation

Zet de roker op 250ºF met behulp van houtbisketten naar keuze.

Meng in een kleine kom het chilipoeder, de cayennepeper en het zout. Wrijf het kruidenmengsel over beide kipfilets.

Plaats de kipfilets op het rookrek en plaats het rek in de Bradley-roker. Rook de kip tot ze een interne temperatuur van 165 graden hebben bereiktºF, ongeveer 2½ uur.

Snijd de kipfilets in kleine stukjes.

Verwarm de oven of grill voor op 400ºF.

Verdeel tortillachips op een bakplaat of pizzasteen.

Strooi de in blokjes gesneden ui, paprika, kip, zwarte bonen, zwarte olijven en geraspte kaas over de tortillachips.

Zet het geheel ongeveer 15-20 minuten in de oven of op de grill, of tot de kaas gesmolten is en de uien en paprika zacht worden.

Heet opdienen.