Smoked sausage and shrimp gumbo

Gerookt Worst en garnalen Gumbo -recept



Dit recept maakt een pittig diner met zeevruchten vol met smaak van de gerookte worst. Serveer over rijst.

Ingredients

½ Kopje olie

½ Kopje meel

1 ui - in blokjes gesneden

1 Groene paprika - zonder klokhuis en in blokjes gesneden

3 stengels bleekselderij - in blokjes gesneden

4 teentjes knoflook - fijngehakt

1½ pond rookworst - in plakjes gesneden

2 kopjes gesneden okra

8-10 kopjes runderbouillon (kip-, groentebouillon of zeevruchtenbouillon werken ook prima)

1 blikje tomatenblokjes (28 oz).

1 eetlepel zout

2 theelepel gemalen zwarte peper

½ theelepel cayennepeper

½ Theel gemalen witte peper

1 theelepel gedroogde tijm

1 pond garnalen - gepeld en ontdaan van darmen

Gekookte rijst

Preparation

Maak met de olie en de bloem een middeldonkere roux. Voeg de olie toe aan een pan en verwarm op middelhoog/laag vuur. Klop de bloem beetje bij beetje erdoor en kook, onder voortdurend kloppen, tot de roux glad en zonder klontjes wordt. Blijf koken, onder voortdurend roeren met een houten lepel, tot de roux een hazelnootbruine kleur krijgt.

Roer de ui, paprika en selderij erdoor en kook op middelhoog vuur gedurende 5-7 minuten.

Voeg de rookworst en okra toe. Kook, vaak roerend, nog eens 8-10 minuten.

Voeg de bouillon, tomaten en kruiden toe. Breng aan de kook en zet vervolgens het vuur lager om te laten sudderen. Laat de gumbo ongeveer 1 - 2 uur op een zeer laag kookpunt koken

Roer ongeveer 20-30 minuten vóór het serveren de garnalen erdoor.

Schep de gumbo in een kom en roer er een paar lepels rijst door of roer erdoor.