Smoked Soy Marinated Eggs Recipe

Smoked Soy Marinated Eggs Recipe



To prepare this Smoked Soy Marinated Eggs Recipe, I only cold smoke one of the items, such as only the eggs. As a result, the smoke from that one item will infuse into the pickling solution. Besides, it will add a smokey flavor to everything. If you smoke all of the ingredients, you may find the smoke flavor overwhelming. I smoke my eggs for two hours using pecan. Use 1 hour 20 minutes of hickory. The more vinegar and the longer the eggs stay in the pickling solution, the more “rubbery” the egg whites will get.

Ingredients

6 Grote eieren

5 teentjes knoflook, gepeld

3 gedroogde chilipepers de árbol of 1 theelepel. gemalen rode pepervlokken

¾ Kopje sojasaus

3 eetlepels mirin (zoete Japanse rijstwijn)

2 eetlepels ongekruide rijstazijn

Geroosterde sesamzaadjes (voor serveren; optioneel)

Preparation

Doe het van tevoren: Eieren kunnen 2 dagen van tevoren worden gemarineerd. Dek af en laat afkoelen.

Laat de eieren voorzichtig in een grote pan met kokend water zakken. Wanneer het water weer zachtjes kookt, kook je het gedurende 7 minuten. Doe het met een schuimspaan in een kom met ijswater en laat 2 minuten afkoelen (de eieren kunnen nog een beetje warm zijn). Haal de eieren uit het ijswater en pel ze.

Breng ondertussen knoflook, chilipepers, sojasaus, mirin, azijn en 2 kopjes water aan de kook in een middelgrote pan. Verminder hitte; 5 minuten laten sudderen. Haal van het vuur en voeg eieren toe. Laat minimaal 1 uur zitten.

Giet de eieren af, snijd ze in vieren en bestrooi ze indien gewenst met sesamzaadjes.

Hoe langer je ze laat zitten, hoe meer smaak ze zullen oppikken, maar als je maar een uur hebt, serveer dan de eierkwarten met wat van de beitsvloeistof erover besprenkeld voor extra smaak.