Gekruid Gerookte eieren Recept
Op zoek naar een unieke draai aan deviled eieren? Probeer dit gerookte ei -recept, perfect voor hapjes of snacks. Deze kwartels of kippeneieren worden gekookt, gecoat met een mix van zout, peper en knoflookpoeder, vervolgens 40 minuten koud gerookt, waardoor een heerlijke rokerige smaak wordt toegevoegd aan het traditionele deviled ei-recept.
Ingredients
4 Oz gegranuleerd zout (niet-gejodeerd) of koosjer zout
2 theelepel gemalen zwarte peper
2 theelepel knoflookpoeder
4 Doz kwarteleitjes (of 6-10 grote kippeneieren), hardgekookt en gepeld
Preparation
Bedek de eieren in een pan met 2,5 cm koud water en kook tot de eieren gaar zijn.
Haal de eieren van het vuur, laat ze uitlekken en laat ze afkoelen in ijskoud water. Pel de eieren als ze koel genoeg zijn om vast te pakken.
Terwijl de eieren koken, doe je de eerste drie ingrediënten in een ritssluitingszak (grootte van 1 gallon) en schud je om alle ingrediënten te mengen.
Voeg vervolgens de gekookte en gepelde eieren toe en schud tot alle eieren gelijkmatig bedekt zijn. Laat de eieren in de zak zitten en plaats ze minimaal twee uur in de koelkast.
Haal de eieren uit de koelkast, haal ze uit de ritssluitingszak en rook de eieren gedurende 40 minuten koud op je favoriete hout.