Franse uiensoep met gerookt Gouda Recept
Gerookte Gouda -kaas werkt goed met de sterke smaken van deze klassieke Franse soep. Een geweldige suggestie voor die koude winterdagen. En het is klaar in een uur, als je al de gerookte kaas hebt.
Ingredients
¼ Kopje boter
5 Grote uien - geschild en in dunne plakjes gesneden
2 eetlepels bloem
⅓ Kopje witte wijn
8 kopjes runderbouillon
Zout en peper naar smaak
Frans stokbrood in plakjes van 1 inch gesneden
1 ⅓ kopjes gerookte Goudse kaas, geraspt
Preparation
Smelt boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en kook op laag vuur tot ze bruin en gekarameliseerd zijn. Roer vaak. Dit kan 40-60 minuten duren. Voeg indien nodig een klein beetje water toe aan de pan om te voorkomen dat de uien verbranden.
Roer de bloem erdoor en kook nog een paar minuten.
Klop geleidelijk de wijn en de bouillon erdoor. Breng aan de kook en laat zachtjes koken. Laat de soep nog 30 minuten koken.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 375 ° F.
Schep de soep in 6-8 ovenbestendige kommen en laat voldoende ruimte over voor sneetjes brood.
Leg op elke kom soep een sneetje stokbrood. Strooi geraspte gerookte gouda gelijkmatig over de baguettes over de kommen.
Plaats de kommen soep op een grote bakplaat en schuif de bakplaat voorzichtig in de oven. Bak totdat de kaas gesmolten en bubbelend is.
Serveer onmiddellijk.
Door Steve Cylka