Zuidelijk Gerookte kip Recept
Neem je smaakpapillen op een reis naar het zuiden met ons gerookte kiprecept! Met zachte, sappige kip doordrenkt met rokerige smaak en een mix van klassieke zuidelijke kruiden, is dit gerecht de perfecte aanvulling op elke zomer BBQ of doordeweekse diner.
Ingredients
1 kg hele frituurkip of kipdelen
30 ml (2 eetlepels) olijfolie
3 ml (½ theelepel) gedroogde tijm, saliepeper en oregano (of vervangende kruiden naar keuze)
2 ml (¼ theelepel) knoflookpoeder
Snufje cayennepeper
Snufje pimentpoeder
Preparation
Wrijf de kip rondom in met olijfolie.
Meng de kruiden door elkaar en strooi over de kip.
Plaats de kip of stukken kip op de rookrekken.
Rookmethode:
Plaats de kip in de Bradley Smoker.
Heet gerookte kip met bisquetten met pecannotensmaak gedurende ongeveer 1,5 tot 2 uur.
Ga met behulp van een vleesthermometer door met koken op de hoogste stand totdat de kip volledig gaar is. Het duurt ongeveer 4 tot 4,5 uur voordat de hele kip klaar is. Halverwege moet de kip worden omgedraaid om gelijkmatig gaar te worden.
Serveren:
Serveer met barbecuesaus apart om te dippen. Voor een authentieke Zuiderse maaltijd kunt u ook rijst en bonen serveren, of een jambalaya, samen met wat Zuiderse groenten, yams of gebakken groene tomaten en natuurlijk maisbrood of koekjes. Sluit de maaltijd af met een pecannotentaart of een perzikkleurige schoenmaker voor een echt zuiders tintje!