Gerookt Thai Sweet Chili -vleugels Recept
Er is geen twijfel! Iedereen is het ermee eens dat de beste manier om kippenvleugels te bereiden is om ze te roken. Als u een compleet andere smaak wilt toevoegen aan kippenvleugels, probeer dit recept. Het resultaat zal zoete en rokerige vleugels zijn met een beetje warmte!
Ingredients
2 pond kippenvleugels
1 eetlepel zout
2 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel gemalen gember
1 theelepel gemalen zwarte peper
1 theelepel gemalen komijn
2 theelepel gedroogde chilivlokken
1 kopje Thaise zoete chili loempia dipsaus
Preparation
Snijd indien gewenst elke kippenvleugel in drie porties: drumette, middengedeelte en punt. Gooi het puntje van de wind weg en doe de andere porties in een grote kom.
Meng in een kom het zout, knoflookpoeder, gember, zwarte peper, komijn en chilivlokken. Bestrooi de vleugels met de kruiden, zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.
Zet de roker op 250°F met behulp van houtbisquetten naar keuze.
Leg de vleugels op rookrekken en rook ongeveer 2-2,5 uur of tot ze gaar zijn.
Haal de vleugels uit de roker en meng met de Thaise zoete chili-dipsaus. Dienen.
Door: Steve Cylka