Smoked Bacon Wrapped Chicken Breast Recipe

Gerookt Spek gewikkeld kip BorstreceptDit heerlijke recept is perfect voor spekliefhebbers! Sappige kipfilet gevuld met ham en kaas, vervolgens in spek gewikkeld en 2,5-2,75 uur gerookt met je favoriete hout, waardoor een perfecte balans van smaken ontstaat waardoor je meer wilt.

Ingredients

1 Kipfilet zonder vel en bot

10 plakjes spek

4 Plakjes zoutarme sandwichham

4 plakjes provolonekaas

Preparation

Snij de kipfilet in 4 plakjes. Dat zijn 4 plakjes per hele kipfilet. (2 plakjes per helft van de borst.)

Snijd de plakjes kip in dunnere stukken

Neem nu 4 plakjes spek en leg ze naast elkaar

Neem een vijfde stuk spek en leg dit over de vier reepjes in het midden

Vervolgens is het gewoon een kwestie van het spul bovenop het spek leggen. Dit is de volgorde waarin alles is gelaagd: een plakje kip, een plakje ham, een plakje kaas, een plakje kip, een plakje ham en een plakje kaas.

Rol uw kip, ham en kaas zo goed mogelijk op. Ik weet dat het lijkt alsof het niet goed oprolt, maar het rolt goed genoeg op.

Bind de rol samen met de 4 stukjes spek en tandenstokers. Zodra dat is gebeurd, neemt u het dwarsstuk spek en trekt u het omhoog en over beide uiteinden van de rol en prikt u er ook een tandenstoker in.

Roken:

Verwarm Bradley minimaal 30 minuten.

Warmteschuif instellen ¾ weg naar rechts.

Gebruik 4 pucks van je favoriete hout (ik heb deze keer esdoorn gebruikt) en rook er ongeveer 2½ naar 2¾ uur. Tegen die tijd zal het gerookt/gekookt zijn. We hebben 8, daarna 6 en vervolgens 3 pucks rook geprobeerd. Wij zijn van mening dat 4 pucks de juiste hoeveelheid zou zijn om je een goede balans tussen smaken te geven, zonder de rest van de items te overheersen.