Gerookte Marokkaans gekruid Kippenvleugels Recept
Op zoek naar een vrijdagavond vingervoedsel? Deze gerookte Marokkaanse gekruide kippenvleugels zullen de plek raken.
Ingredients
2 pond kippenvleugels
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepel gemalen kardemom
½ theelepel gemalen kaneel
½ theelepel gemalen kruidnagel
½ theelepel gemalen nootmuskaat
¼ theelepel cayennepeper
1 theelepel zout
1 theelepel witte suiker
Preparation
Snijd elke kippenvleugel in drie porties: drumette, middengedeelte en punt. Gooi het puntje van de vleugels weg en doe de andere porties in een grote kom.
Maak de Marokkaanse rub door de komijn, koriander, paprika, gemalen kardemom, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, gemalen nootmuskaat, cayennepeper, zout en suiker te mengen. Meng de vleugels met de kruiden zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.
Stel de roker in op 250ºC met behulp van houtbisquetten naar keuze.
Leg de vleugels op rookrekken en rook gedurende 2 – 2,5 uur of tot ze gaar zijn.
Verwijder de vleugels uit de roker en serveer.