Smoked chicken souvlaki

Smaket Hisken souvlaki man



Begin met een eenvoudige marinade met olijfolie, citroensap en rode wijnazijn. Rook vervolgens de kip met esdoorn of eiken hout en bereid de dip. Je kunt ook overwegen om salades, rijst en een pita toe te voegen.

Ingredients

Kipsouvlaki:

4 Kipfilets zonder bot, zonder vel, in blokjes gesneden

⅓ Kopje olijfolie

¼ kopje rode wijnazijn

Sap van 1 citroen

4 teentjes knoflook, fijngehakt

1 eetl oregano

2 theelepel tijm

1 theelepel zout

1 theelepel gemalen zwarte peper

Houten spiesjes

Tzatziki-dip:

2 kopjes yoghurt

½ Engelse komkommer

1 eetl citroensap

1 teentje knoflook, fijngehakt

2 eetlepels verse dille, fijngehakt

Preparation

Kipsouvlaki:

Meng alle ingrediënten, minus de kipfilet en de spiesjes, in een kom. Doe de kipfiletblokjes in een schaal en giet de marinade erover. Draai ze door de marinade zodat ze helemaal bedekt zijn. Dek de schaal af met een deksel of plasticfolie en zet hem minimaal een uur in de koelkast.

Week houten spiesen 20-30 minuten in water

Rijg de gemarineerde kipblokjes aan de spiesjes. Plaats de spiesjes naast elkaar op rookrekken en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken.

Start de roker en gebruik houtbisquetten naar keuze (esdoorn of eikenhout werkt heel goed!). Breng de roker op een temperatuur van 250ºC.

Plaats de kipspiesjes in de roker en kook tot de interne temperatuur 165ºC bereikt, ongeveer 3 uur.

Tzatziki-dip:

Schil de Engelse komkommer. Rasp de komkommer en knijp met je handen zoveel mogelijk sap uit de geraspte komkommer. Gooi het sap en de schil weg.

Meng de geraspte komkommer met de overige ingrediënten.

Zet de tzatziki 30-60 minuten in de koelkast, zodat de smaken zich kunnen vermengen.

Serveer met de gerookte kippensouvlaki samen met rijst of een pitabroodje.