Smoked Chicken Ham Recipe

Gerookt Kippenham ReceptDijen zijn het beste deel van de kip om als grondstof te gebruiken. De drumsticks kunnen worden gebruikt, maar de vele pezen maken ze lastig.

Wat voor soort gevogelte ook wordt gebruikt, het verwijderen van de huid uit de drumsticks en dijen wordt aanbevolen. De botten kunnen optioneel op hun plaats worden achtergelaten of verwijderd vóór de verwerking. Als u echter kip drumsticks gebruikt, is het het beste om ze heel te laten, met het bot en de pezen intact. Het is moeilijk om de botten en pezen in kippendrumsticks te verwijderen.

Het is heel gemakkelijk om het bot uit een kip- of kippendij te verwijderen. Leg eerst de dij skin-side-down op een snijplank. Zoek het bot met je vingers en maak een lange spleet door het vlees dat bovenop het bot is. Beroerte langs het bot met de punt van het mes. Het vlees zal geleidelijk van het bot "pellen". Verwijder de huid. Dezelfde techniek kan worden gebruikt om het bot uit een kippendrumstick te verwijderen.

Ingredients

Cure-mix voor 5 lbs. (2,25 kg) Kip:

3 eetlepels (45 ml) Bradley Cure (elke smaak) (Gebruik niet meer dan deze hoeveelheid)

1 theelepel (5 ml) uienkorrels of uienpoeder

1 theelepel (5 ml) knoflookkorrels of knoflookpoeder

1 theelepel (5 ml) witte peper

Opmerking: Als het vlees meer of minder dan 2,25 kg (5 pond) weegt, moet de hoeveelheid toegepaste pekelmix evenredig zijn aan dat gewicht. Als het gewicht van het vlees bijvoorbeeld 1,15 kg is, moet elk ingrediënt, inclusief de Bradley Cure, in tweeën worden gesneden.

Preparation

Bereiding van het vlees:

Bereid het gevogelte zoals aangegeven.

Spoel af met koud water en laat uitlekken.

Leg het vlees op keukenpapier met krantenpapier eronder om het water op de bodem te absorberen.

Dep het bovenoppervlak met keukenpapier.

Uitharding:

Het dikste stuk vlees bepaalt de uithardingstijd voor de batch. Er zijn zes dagen nodig als het dikste stuk 2,5 cm dik is. Er zijn drie dagen nodig als het dikste stuk 1,25 cm dik is.

Weeg het aangeklede gevogelte en plaats het in een droogcontainer (een plastic voedselcontainer). Bereid, bereken en meet de benodigde hoeveelheid uithardingsmengsel.

Wrijf het uithardingsmengsel over alle oppervlakken van het vlees. Dek af en koel. De temperatuur van de koelkast moet worden ingesteld tussen 34° en 40°F (2,2° tot 4,4°C).

Revisie na ongeveer 12 uur. (Oppervlakken opnieuw opwrijven en opnieuw stapelen.) Dagelijks revisie tot de uithardingstijd is verstreken.

Wanneer de kuur klaar is, spoelt u elk stuk vlees goed af in koud water.

Droogleggen. Doe het vlees terug in de gereinigde droogcontainer, maar plaats lagen keukenpapier en kranten tussen de lagen vlees.

Het roken van de kip:

De onderstaande instructies zijn voor koud roken, gevolgd door koken in een stomer. Als u geen koude roker gebruikt, houd de temperatuur dan zo laag mogelijk.

Droog in een roker (zonder rook) bij ongeveer 60°C. Het is droog als uw vinger gemakkelijk over het oppervlak glijdt.

Rook indien mogelijk bij minder dan 30 °C gedurende 3 tot 6 uur. Verhoog de temperatuur tot 63°C (145°F). Blijf nog 2 of 3 uur roken totdat het product een roodbruin oppervlak heeft.

Verhoog bovendien de temperatuur tot 88°C (185°F). Blijf nog 1 of 1 uur koken tot het product gaar is

Haal de stukken uit de verpakking en laat ze in een vergiet uitlekken. Laat het 2 uur afkoelen bij kamertemperatuur en zet het dan een nacht zonder deksel in de koelkast. Verpak de volgende ochtend alle kippenham in plastic voedselfolie. Vries de ham in die niet wordt geconsumeerd.

Let op: Als de zoutsmaak te mild is, voeg dan de volgende keer dat u dit product maakt ongeveer 1 theelepel zout toe aan de ingrediëntenlijst. Als de zoutsmaak te sterk is, verminder dan de hoeveelheid Bradley Cure met ongeveer 1 theelepel. Er kan ook een theelepel zoetstof aan de lijst worden toegevoegd als je de ham wat zoeter wilt.