Gerookt Kip en cheddar Quesadilla recept
Zeer veelzijdig, je kunt op verschillende manieren tortilla -schelpen voorbereiden. Probeer ze gegrild, op een panini -pers of zelfs op een eenvoudige koekenpan. Perfect om die gerookte kip restjes te gebruiken.
Ingredients
4 Grote bloemtortilla
2 kopjes gerookt kippenvlees - in blokjes
1 Rode paprika - zonder klokhuis en in blokjes gesneden
6 Groene uien - in plakjes gesneden
2 kopjes cheddarkaas
Preparation
Leg de 4 zachte tortillaschelpen op een bakplaat.
Stel de quesadilla's samen door een kwart van elk overgebleven ingrediënt (kip, rode paprika, groene ui en cheddarkaas) op de helft van elke tortillaschaal te plaatsen. Vouw elke tortillaschaal over de toppings, waardoor een halve maanvorm ontstaat.
Bak in een 375ºF oven gedurende ongeveer 10 minuten, of totdat de tortillaschaal bruin en knapperig begint te worden.
Andere kookmethoden:
Er zijn veel andere manieren om quesadilla's te bereiden.
Koekepan – Plaats de quesadilla op middelhoog vuur in de koekenpan en kook een paar minuten. Draai de quesadilla om en kook nog een paar minuten.
Panini-pers – Zet de paninipers op middelhoog vuur. Plaats zoveel quesadilla's als er in de paninipers passen. Sluit het deksel en kook ongeveer 5-7 minuten.
Grill – Zet de grill op middelhoog vuur, ongeveer 400-450ºF. Plaats de quesadilla's op de grill en bak ongeveer 4-5 minuten per kant, of tot de paprika's en uien zacht zijn en de grillsporen zichtbaar zijn.