Gerookt Turkije benen Recept
Maak je klaar om te genieten van een vingerlickend feest met deze heerlijke esdoorn-geglazuurde gerookte kalkoenpoten. Na een smaakvol pekelbad worden deze tedere en sappige kalkoenpoten gekruid met een zoete barbecue -wrijf, vakkundig gerookt met appelhout in de Bradley -roker en afgewerkt met een weelderige laag barbecuesaus. Elke hap is een sappige combinatie van rokerige, zoete en hartige smaken die je meer verlangen.
Ingredients
½ theelepel zwarte peper
1 theelepel zout
2 eetlepels paprikapoeder
½ Knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
½ kopje ahornsiroop
4 stukken groot ijs
1 kopje zoete barbecuesaus
4 Kalkoenpoten
Preparation
Maak een pekel van zout, zwart, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, ahornsiroop en laat dit 20 minuten intrekken (zorg ervoor dat alles is opgelost).
Gooi de pekel in een kom, gooi wat ijs, laat dat lekker koud worden. Plaats vervolgens uw kalkoenpoten precies in de pekel. Zorg ervoor dat ze allemaal volledig onder water staan.
Zet de kalkoenpoten en pekel minimaal drie tot vier uur, maar bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast.
Haal nu de kalkoenpoten uit de pekel en breng de kalkoenpoten op smaak met wat zoete barbecuerub.
Stel uw Bradley-roker in op 160 °C (320 °F) en gebruik appelhout om hem te roken.
Zodra de kalkoenpoten inwendig een temperatuur van 74 °C hebben bereikt, haalt u ze eruit en bestrijkt u ze met wat barbecuesaus.
Leg ze nog eens tien minuten terug in de Bradley, laat de saus mooi worden en aan het vlees hechten.
Recept van: Koken met vuur