Gerookt Turkije Zwitserse appelcranberry en pecan Gegrild panini -recept
Dit is een geweldig recept voor restjes van Thanksgiving, als je niet weet wat je moet doen met zoveel gerookt kalkoenvlees. Of voor een van die drukke dagen dat je niet de tijd hebt om naar het fornuis te gaan en te koken.
Ingredients
2 broodjes (panini, ciabatta of anders)
1½ kopjes gerookt kalkoenvlees, in plakjes gesneden
1 Appel, klokhuis verwijderd en in plakjes gesneden
⅓ Kopje gehakte pecannoten
⅓ Kopje gedroogde veenbessen
4 plakjes Zwitserse kaas
2 eetlepels olijfolie
Preparation
Snij de broodjes open.
Stel de panini's samen door appel, gesneden kalkoenvlees, gehakte pecannoten en gedroogde veenbessen op het onderste broodje te plaatsen. Leg de plakjes Zwitserse kaas erop en bedek met de bovenkant van het broodje.
Bestrijk de paninipers of grillpan met olie en verwarm tot middelhoog vuur.
Plaats de samengevoegde broodjes op een paninipers of grillpan en sluit de deksel. Verwarm tot ze goudbruin zijn en de kaas eruit sijpelt. Als u een grillpan gebruikt, draai deze dan na ongeveer 2-3 minuten om.
Snijd doormidden en serveer onmiddellijk.
Let op: Gebruik desgewenst sneetjes brood voor een heerlijke tosti!
Door Steve Cylka