Smoked Jalapeño Chicken Thighs Recipe

Gerookte jalapeño Kippendijen Recept



Dit gerookte jalapeno -kippenrecept combineert gerookte kip, spek, jalapeno, ham en kaas. Een smakelijke snee vlees, kippendijen zijn perfect voor de roker. Je kunt deze bundels als een beetje lastig beschouwen om te maken. Volg echter de instructies en alle inspanningen zullen zijn vruchten afwerpen.

Ingredients

16 plakjes spek (ongeveer 1 pond)

8 Grote kippendijen zonder bot

Grof zout en versgemalen zwarte peper

8 eetlepels Dijon-mosterd

16 plakjes dille-augurk

2 Jalapeño pepers – in dunne plakjes gesneden

4 ons cheddarkaas - geraspt

4 ons gesneden gekookte ham - in stukjes gesneden

Slagerstouw

Bradley Smaakbisquetten - Mesquite

Preparation

Maak op een snijplank een kruis van 2 stukjes spek; leg eerst het loodrechte stuk neer. Plaats een kippendij met botten op de kruising van het spek, met de huid naar beneden. Breng de dij op smaak met zout en peper en bestrijk hem met mosterd (ongeveer 1 eetlepel). Plaats 2 augurken in het midden van de dij en bedek met jalapeños, kaas en ham.

Breng de zijkanten van de kippendij over de toppings heen, zodat er een mooi bundeltje ontstaat. Draai het bundeltje voorzichtig om, zodat het met de huid naar boven ligt (nog steeds op de kruising van het spek). Breng de uiteinden van het spek omhoog (eerst het loodrechte stuk) om de dij te omwikkelen. Schuif een stuk slagerstouw van 18 inch onder de kippenbundel, evenwijdig aan de rand van uw werkblad. Bind het touwtje vast alsof de kip een pakketje is (dat is het ook!). Knip de overtollige uiteinden van het touw af met een schaar.

Zet uw Bradley Smoker op en verwarm hem voor op 250°F. Ik rook de kip graag met mesquite.

Leg de kippendijen met de huid naar boven op de roosters. Rook ze totdat de buitenkant en het spek bruin zijn, de kaas is gesmolten en de temperatuur in het midden 165 ° F bereikt op een direct afleesbare thermometer. Het duurt ongeveer 1 tot 1½ uur. Knip de touwtjes af en verwijder ze voordat je ze serveert.

Recept van: Steven Raichlen

Foto met dank aan Richard Dallett