Gerookt Hele kwartel Recept
Maak indruk op uw dinergasten met ons gerookte hele kwartierrecept! Tedere, sappige kwartel is doordrenkt met rokerige smaak, wat resulteert in een gerecht dat zowel elegant als vol gewaagde, hartige smaak is.
Ingredients
4 grote kwartels - split aan de borst
1 citroen - in vieren
8 - 12 plakjes spek
Zwarte gemalen peper (bij voorkeur verse gemalen peper).
Keukentouw (ook wel slagerstouw genoemd)
Tandenstokers
Preparation
Begin met 4 mooie kwartelsplitjes aan de borst, op smaak gebracht met wat zwarte peper.
Terwijl de roker voorverwarmt tot 220 ° F, plaats je een kwart citroen in elke borstholte, vouw en bind vast met keukentouw.
Wikkel het spek eromheen en zet het spek vast met tandenstokers. Plaats het in de roker op 220°F met een soort rook!
Rook/kook gedurende 3 uur; rook de hele tijd toepassen.
Laat 15 minuten rusten. Verwijder de tandenstokers, het touwtje en de citroen voor het serveren.