Stuffed Chicken Breast with Chimichurri Sauce

Gerookt gevuld Kipfilet met chimichurri -sausrecept



Gerookte kip krijgt gewoon wat toegevoegde smaak met deze verse groene saus uit Argentinië.

Ingredients

4 Kipfilets zonder bot, zonder vel

2 kopjes verse koriander

1 Jalapenopeper, zonder klokhuis en zonder zaadjes

1 teentje knoflook

1 theelepel rode chilivlokken

1 Limoen, uitgeperst

2 eetlepels gedroogde oregano, verdeeld

4 eetlepels olijfolie, verdeeld

1½ theelepel zout, verdeeld

½ theelepel gemalen zwarte peper

3 teentjes knoflook, fijngehakt

1 kopje roomkaas, verzacht

Bradley Smaakbisquetten – Appel, Esdoorn of Eik

Preparation

Maak de chimichurrisaus door de verse koriander, jalapenopeper, 1 teentje knoflook, chilivlokken, limoensap, 1 tl gedroogde oregano, 3 el olijfolie en 1/2 tl zout toe te voegen aan een keukenmachine. Druk op de pulsknop en laat los. Blijf dit doen om de koriander fijn te hakken. De saus lijkt op fijngehakte kruiden.

Doe de roomkaas in een kom en voeg 2 eetlepels chimichurrisaus toe. Zet de overgebleven chimichurrisaus opzij voor later. Gebruik een vork om de roomkaas en de chimichurrisaus tot een geheel te pureren.

Houd het mes horizontaal, steek het in het dikke uiteinde van elke kipfilet en snijd het in zodat er een diepe zak ontstaat. Zorg ervoor dat u niet door het andere uiteinde prikt.

Schep het roomkaasmengsel gelijkmatig in de zakjes van elke kipfilet.

Meng in een kleine kom de resterende 1 eetlepel oregano, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel zout, 1/2 theelepel zwarte peper en gehakte knoflook. Wrijf de kipfilets helemaal in. Leg de kip op een rookrek.

Zet de roker op 250 ° F met appel-, esdoorn- of eikenhouten bisquetten.

Rook de kip tot ze een interne temperatuur van 165°F hebben bereikt.

Leg de kipfilets op een bord en schep de resterende chimichurrisaus erover.

Door Steve Cylka