Gerookte geroosterde rots Cornish game kippen Recept
Ingredients
3 tot 4 hele Rock Cornish Game Hens
1 blikje ansjovis of ansjovispasta
250 g boter
4 Grote teentjes geperste knoflook
Olijfolie
4 takjes verse rozemarijn
Preparation
Meng de knoflook en de boter in een kleine glazen kom en laat stevig worden.
Doe de ansjovis en een gelijke hoeveelheid kruidenboter in de Cornish wildkippen.
Leg de rozemarijn op de vogels en bind de vogels afzonderlijk vast met keukentouw.
Bestrijk de kippen met olijfolie en plaats ze op rookrekken.
Rookmethode:
Verwarm de Bradley Smoker voor op ongeveer 250ºC graden.
Gebruik bisquetten met kersensmaak om vogels in de Bradley Smoker te plaatsen.
Afhankelijk van de weersomstandigheden moeten de vogels in ongeveer 3 tot 4 uur gaar zijn.
Controleer met een instantthermometer. Indien een lichte rooksmaak gewenst is, schakelt u de rookgenerator na 1 tot 2 uur uit.
Serveren:
Dit is een rijke maaltijd en je zult merken dat twee mensen gemakkelijk één vogel kunnen delen.
Begeleiden met een delicaat en licht groentegerecht, zoals asperges of een salade van gemengde groenten, samen met een rijstpilaf of knoflookpuree.