Smoked Glazed Chicken Jerky Recipe

Gerookt geglazuurd Kippen schokkerig Recept



Het belangrijkste is: dit gerookte geglazuurde kippenjerky recept bevat geen remedie, dus vergeet niet de juiste hoeveelheid remedie voor vlees te gebruiken.

Ingredients

6 (2 tot 3 ounces elk) kipfilets zonder botten, zonder vel

Marinade:

¼ Kopje paarse druivensiroop

2 eetlepels rijst of witte azijn

2 Eetlepel tamari of sojasaus van goede kwaliteit

2 Eetlepel witte wijn Worcestershiresaus

¼ Beker gehakte bessen

2 theelepel uienpoeder

2 Theel gemalen rode peper

4 pakjes (1 gram) kunstmatige zoetstof

1 theelepel knoflookpoeder

Preparation

Paarse druivensiroop:

Plaats 1 (12 ounce) blik paars druivensapconcentraat in een koekenpan van 25 cm met anti-aanbaklaag op hoog vuur. Breng aan de kook en kook gedurende 5 minuten.

Zet het vuur middelhoog en blijf koken tot het sap is teruggebracht tot 1 kopje, nog ongeveer 10 minuten. Vanwege de consistentie van het druivensapconcentraat kan er af en toe een licht aanbaksel optreden, dus gebruik een houten lepel om tijdens het inkoken de bodem van de pan twee of drie keer te controleren en schoon te maken. Laat afkoelen, plaats in een afgedekte container en zet in de koelkast.

Kip Jerky:

Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kleine kom en meng goed tot een pasta. Leg de kipfilets op een harde ondergrond, bedek ze met bakpapier en stamp ze voorzichtig plat totdat ze ongeveer ¼ een inch dik. Hoe dunner het vlees is, hoe makkelijker het later is om te eten.

Verwijder het papier van de kipfilets, verdeel de marinade gelijkmatig over de kipfilets en wrijf zachtjes aan beide kanten. Zet een nacht in de koelkast in een afgedekte container.

Giet het overtollige vocht uit de kipfilets en verdeel ze gelijkmatig over de bakplaten van de droogoven. Plaats het in de machine en dehydrateer tot de kip gaar is
gekookt en uitgedroogd, ongeveer 20 tot 22 uur. Draai de stukken gedurende deze tijd 3 of 4 keer om.