Smoked And Stuffed Chicken Roll

Gerookt en gevuld Kippenrol Recept



Gevulde kippenroll is een geweldig buffet of picknick -item, omdat gasten zichzelf kunnen helpen bij plakjes!

Ingredients

1 kg kipfilet zonder bot

500 ml (2 c) gesneden verse champignons

3 Groene uien - fijngehakt

1 Middelgrote wortel - fijngehakt

1 stengel bleekselderij - fijngehakt

30 ml (2 eetlepels) boter

Zout, peper en gevogeltekruiden naar smaak

15 ml (1 eetlepel) vers citroensap

2 sneetjes brood - in blokjes

1 middelgrote tomaat - zonder zaadjes en in blokjes gesneden

Preparation

Vouw de kipfilet open en stamp hem fijn met een hamer.

Fruit de champignons, uien, wortel en bleekselderij in de boter.

Voeg de kruiden en het citroensap toe.

Meng in een kleine kom brood, tomaten en gebakken groenten.

Verdeel over het 'vlindervlees'.

Wrijf de huid in met extra citroensap.

Rookmethode:

Verwarm de Bradley Smoker voor op 90°C tot 100°C (190°F tot 220°F).

Leg de kiprol op een geolied rooster in de bovenste helft van de Bradley Smoker.

Rook en kook met behulp van Special Blend-smaakbisquetten gedurende 5 tot 6 uur, of tot een instantthermometer 82°C aangeeft. De kooktijden variëren afhankelijk van de wind- en weersomstandigheden.