Smoked Duck Jerky Recipe

Gerookt Eend schokkerig ReceptDit gerookte eend jerky recept en is heel gemakkelijk en veelzijdig. U kunt in plaats daarvan een skinloze eendenborsten of gansborst gebruiken. Laat het vlees minimaal 24 en maximaal 48 uur marineren - hoe langer het in de mix is, hoe zoutiger het vlees wordt. Masseer het vlees tijdens het marineringsproces in de tas om alle stukken in contact te houden met de marinade. Vergeet niet dat je met schokkerig het vlees niet kookt, je drogen het en vergeet niet om elk uur te draaien/draaien, op 150F (65,5 ° C).

Ingredients

3 pond ontvette eend- of ganzenborst zonder vel

2 kopjes water

2 eetlepels koosjer zout

½ theelepel kuur 1

¼ kopje Worcestershiresaus

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel gedroogde tijm

1 theelepel cayennepeper

1 theelepel porcinipoeder

3 eetlepels bruine suiker

Preparation

Snijd de eendenborsten in reepjes van ongeveer een halve centimeter.

Meng de overige ingrediënten goed in een grote kom. Doe het vlees in de marinade en masseer het rondom zodat het gelijkmatig bedekt is.

Giet alles in een afsluitbare plastic zak of bakje en zet het in de koelkast.

Laat dit minimaal 24 en maximaal 48 uur marineren - hoe langer het in de mix zit, hoe zouter het vlees wordt. Masseer tijdens het marineren het vlees rond in de zak om alle stukken in contact te houden met de marinade.

Haal de eend uit de zak en dep hem droog met keukenpapier.

Volg de instructies van je dehydrator voor het maken van jerky (ik droog de mijne na 2 uur roken) of leg de strips op een rookrek en rook gedurende 2 uur bij 150F (65,5ºC). Verwarm vervolgens gewoon op 71,1ºC (160ºC) totdat de duck jerky buigt.