Smoked Curry Chicken Salad Recipe

Gerookte curry Kip Salade receptHet geheim tot perfecte gerookte kipfilet is kippenpekel en correcte interne temperatuur. Kipfilets kunnen een van de moeilijkste vlees zijn om goed te roken omdat het zo verdomd gemakkelijk te gaar is.

Ingredients

1 gallonwater

⅓ Kopje inmaakzout

½ kopje witte suiker

3 eetlepels uienpoeder

1 eetlepel Morton Tender Quick

1,5 eetl kerriepoeder

2 theelepel witte peper

Krul sla

4 Kipfilets (één voor elke salade)

Gehakte “hot house” tomaten (hoeveelheid is persoonlijke voorkeur)

Geraspte Colby Jack-kaas (hoeveelheid is persoonlijke voorkeur)

Bieslook (hoeveelheid is persoonlijke voorkeur)

Preparation

Curry Kip Pekel:

Los het zout en de suiker volledig op voordat u de kip aan de pekel toevoegt. En zorg ervoor dat de temperatuur van de pekel lager is dan 41°F voor de veiligheid. Ik probeer ze te koelen @ 38°F graden.

Gerookte Curry Kip:

Week ze 2 tot 4 uur in de pekel. Ze zullen zouter zijn als ze langer worden gepekeld, en ze zullen iets meer smaak van de smaakmakers hebben. Laat de kip na het pekelen aan de lucht drogen op een rooster voordat ze de roker in gaan. Je krijgt een betere rooksmaak als de kip droog is.

Plaats de kip in uw voorverwarmde Bradley-roker, die op 220 ° F draait. Ik gebruik hickory en appel, plaats elke andere bisquette, maar je kunt je favoriet gebruiken. Houd de rook gewoon aan de lichte kant. Kip is delicaat en hoeft niet zo lang te roken als ander vlees.

Het duurt 3-4 uur voordat de kipfilets een temperatuur van 160 graden bereiken in een Bradley Smoker. Leg ze op dat moment op een schaal, dek ze af met folie en laat ze 10 tot 15 minuten rusten voordat je ze horizontaal in plakjes snijdt en op de salade legt. (serveersuggestie: alleen voor het uiterlijk kunt u uw Bradley Grill aansteken en de kipfilet op de grill plaatsen, eenvoudigweg om de grillmarkeringen te krijgen voor een oogstrelende bediening, zoals wij bij de onze hebben gedaan)

Instructies voor een bedje van sla:

Snijd de krop sla doormidden. Wassen onder koud stromend water en goed laten uitlekken.

Combineer gehakte "hot house" -tomaten, geraspte Colby jack-kaas en bieslook in een middelgrote kom.

Meng met een lepel tot alles goed gemengd is. In de koelkast bewaren.

Rooster het gewone huishoudbrood met wat kerriepoeder en snijd het in stukjes om als croutons te gebruiken

Snij elke helft van de krop sla in 2 of 3 partjes, afhankelijk van de grootte. versnipperen in stukken van 2-3 inch, plaats op een saladebord.

Leg diagonale plakjes gerookte currykip op de bovenkant van je slabed

Optioneel: Schep de dressing over elk saladebedje als je klaar bent om te serveren. (gerookte curry en de toegevoegde kruiden maken dressing optioneel