Gerookte curry gekruid Kippenvleugels met mint yoghurt dip recept
Onweerstaanbaar! Ze zijn nog lekkerder dan ze eruit zien.
Ingredients
2 pond kippenvleugels
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel kurkuma
½ theelepel knoflookpoeder
¼ theelepel gember
¼ theelepel kaneel
⅛ tl cayennepeper
1 theelepel zout
1 theelepel witte suiker
1 kopje yoghurt
2 eetlepels verse munt - fijngehakt
2 eetlepels honing
Preparation
Snijd elke kippenvleugel in drie porties: drumette, middengedeelte en punt. Gooi het puntje van de vleugels weg en doe de andere porties in een grote kom.
Maak de curryrub door de komijn, koriander, kurkuma, knoflookpoeder, gember, kaneel, cayennepeper, zout en suiker te mengen. Meng de vleugels met de currykruiden, zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.
Stel de roker in op 250ºC met behulp van houtbisquetten naar keuze.
Leg de vleugels op rookrekken en rook gedurende 2 - 2½ uur of tot ze gaar zijn.
Terwijl de vleugels roken, maak je de yoghurtsaus. Meng in een kom de yoghurt met gehakte verse munt en honing. Dek de kom af met plasticfolie en zet hem tot het serveren in de koelkast.
Haal de vleugels uit de smoker en serveer met de yoghurtdip.