Gerookt Landelijke kip Recept
Country Chicken gaat geweldig met puree of Franse gefrituurde aardappelen, koolsalade en erwten.
Probeer in het laatste uur een mengsel van uien en champignons te roken met de kip voor een mooi bijgerecht. Of sauteer langzaam gerookte uien en champignons tot ze doorzichtig en zacht zijn. Voeg bloem en kippenbouillon toe voor een geweldige smakende jus.
Ingredients
Eén kip van 1 tot 1,5 kg, in vieren gedeeld
Marinade:
500 ml (2 c) appelazijn
250 ml (1 kopje) slaolie
5 ml (1 theelepel) witte peper
5 ml (1 theelepel) zout
15 ml (1 eetlepel) kruidenmix
15 ml (1 el) knoflookpoeder
1 ei
Preparation
Meng de ingrediënten voor de marinade in een middelgrote kom.
Leg de kip in een ondiepe ovenschaal en giet de marinade erover.
Dek af en zet een nacht in de koelkast, draai de stukken kip af en toe om.
Rookmethode:
Gebruik bisquetten met appelsmaak en breng uw Bradley Smoker op ongeveer 100°C (220°F).
Haal de kip uit de marinade en plaats deze op roosters in de roker.
Zorg ervoor dat u een vleesthermometer gebruikt en rook de kip warm op een temperatuur tussen 100°C en 120°C (220°F tot 250°F) totdat de kip goed gaar is, ongeveer 2 tot 3 uur.